نکته هاي روزه داري و لاغري درماه رمضان

ساخت وبلاگ
 

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: بدن در زمان گرسنگي با مصرف اندوخته‌هاي چربي‌اش سبب کاهش چربي خون و پاکسازي دستگاه گوارش و کبد مي‌شود.

عظمايي پيشگيري از بيماري هايي همچون سکته مغزي و آلزايمر را از ديگر اثرات مثبت روزه دانست و عنوان کرد: روزه گرفتن منجر به کاهش چربي خون و چربي کبد شده و احتمال ابتلا به اختلالات قلبي و عروقي را کاهش مي‌دهد.

لاغري بدن در ماه مبارک رمضان

وي تاکيد کرد: اگر روزه داران به نوع تغذيه خود در ماه مبارک رمضان توجه ويژه داشته باشند در اين ماه مي‌توانند وزن خود را کاهش دهند. اما در برخي از مواقع افراد پس از ماه رمضان دچار اضافه وزن و چاقي مي‌شوند.

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي با بيان اينکه مصرف شيريني‌هاي قنادي سبب اضافه وزن و چاقي روزه داران در ماه رمضان مي‌شود، تصريح کرد: استفاده از غذاهاي سنگين، پرچرب و سرخ شده نيز از لاغري اشخاص در اين ماه جلوگيري مي‌کند.

عظمايي توصيه کرد: بر خلاف باور رايج بين روزه داران مبني بر اينکه مصرف مواد غذايي زياد در وعده‌هاي سحر و افطار منجر به اين مي‌شود که افراد در طول روز ديرتر دچار احساس تشنگي و گرسنگي شوند، اشخاص بايد از پرخوري در اين ماه خودداري کنند. همچنين اگر غذاي مورد استفاده در وعده سحر چرب يا شور باشد، روزه داران در طول ساعات روز دچار عطش، گرمي و بي‌تابي مي‌شوند.

وي اظهارداشت: جوانان در ماه رمضان بايد سحري بخورند حتي به اندازه چند عدد خرما و مقداري آب. اين در حالي است که برخي از افراد تصور مي‌کنند که با حذف اين وعده در ماه رمضان مي‌توانند به کاهش وزن دست يابند.

گزينه‌هاي غذايي مناسب براي افطار

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي افزود: روزه داران بايد با مصرف نوشيدني‌هاي گرم مانند آب جوش ولرم يا شير گرم افطار کنند. همچنين نان و حلوا، سوپ گرم و شله زرد از ديگر مواد غذايي مناسب براي افطار محسوب مي‌شوند.

عظمايي تاکيد کرد: افراد بايد از نوشيدن آب يخ و شربت‌هاي خنک به هنگام افطار به طور اکيد پرهيز کنند، زيرا استفاده از اين نوشيدني‌ها موجب سردي شديد معده و مشکلات گوارشي مي‌شود.

وي گفت: روزه داران بايد براي جلوگيري از بروز ناراحتي‌هاي گوارشي مانند نفخ از مصرف هندوانه خيلي سرد امتناع کنند. همچنين استفاده از هندوانه همراه با هسته‌هاي آن يا مصرف قسمت سفيد آن مانع از ايجاد اختلالات گوارشي همچون دل درد در افراد مي‌شود. افرادي که مزاجي سرد دارند، توصيه مي‌شود پس از مصرف اين ميوه مقداري عسل ميل کنند.

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي تصريح کرد: روزه داران بايد از مصرف بي‌رويه زولبيا و باميه در وعده‌هاي سحر و افطار اجتناب کرده و لقمه‌هاي غذا را به خوبي بجوند.

عظمايي عنوان کرد: افراد روزه دار بهتر است يک ساعت پس از صرف شام ميوه ميل کنند. همچنين استفاده از ماست به همراه پونه کوهي، گل سرخ و شويد، سالاد، سبزي و تنقلات سالم از قبيل: کشمش، انجير و برگِ زردآلو در محدوده زماني بين افطار تا شام توصيه مي‌شود.

نکات ضروري براي روزه داري سالمندان

وي توصيه کرد: سالمندان با توجه به سنشان به انرژي و غذاي کمتري نسبت به ساير افراد احتياج دارند. اما اين گروه از افراد در صورتيکه توان روزه گرفتن را دارند، بايد به اندازه کافي غذا ميل کنند.

اين محقق و پژوهشگر طب سنتي اظهار داشت: کهنسالان بايد در طول افطار تا سحر تعداد دفعات وعده‌هاي غذايي را افزايش، اما حجم هر وعده را کاهش دهند. سالمندان بايد در مصرف مواد قندي و نشاسته‌اي زياده‌روي نکنند.

عظمايي با بيان اينکه سالمندان بايد از استفاده بيش از حد مواد غذايي سرخ شده، پر ادويه، چرب و ديرهضم امتناع کنند، عنوان کرد: مصرف اين ترکيبات سبب احساس سنگيني و ترش کردن معده در اين گروه از افراد شده، بنابراين کهنسالان بايد از غذاهاي آب‌پز بيشتر استفاده کنند.

وي افزود: مصرف نان‌هاي سبوس دار، نخود فرنگي، لوبيا سبز و آلو باعث تنظيم حرکات دودي روده و مانع از بروز يبوست مي‌شود. همچنين سالمنداني که مبتلا به سنگ کليه يا نارسايي‌هاي کليوي هستند بايد قبل از روزه داري با پزشک خود مشورت کنند و در صورت صلاحديد وي اقدام به روزه داري نمايند.

عظمايي يادآور شد: روزه داران بايد پس از صرف سحري نخوابند و به مدت حدود ۱۰ دقيقه پياده روي ملايم داشته باشند. همچنين مصرف لبنيات مانند پنير به همراه پونه کوهي، شويد، گردو و خرما در سالمندان سبب شده که نياز روزانه آن‌ها به کلسيم تامين شود.


برچسب‌ها: روزه داری, ماه رمضان
+ نوشته شده در  جمعه دوازدهم خرداد ۱۳۹۶ساعت 16:29  توسط یونس تاجی پور  | 
هشدار سرلشکر رضايي به آل سعود...
ما را در سایت هشدار سرلشکر رضايي به آل سعود دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 3montzeranezohor6 بازدید : 100 تاريخ : جمعه 12 خرداد 1396 ساعت: 19:11